Postzegels en kaarten
Een inkomstenbron is ook de inzameling van oude ansichtkaarten en postzegels. Jaarlijks levert dit voor de zending landelijk plm. € 26.500,00 (kaarten) en € 12.000,00 (postzegels) op. Dus de moeite waard om uw oude kaarten en postzegels voor de zending te bewaren en in te leveren in de daarvoor bestemde dozen in de hal van de de Ichtuskerk. Dankzij de vele vrijwilligers in het hele land is het een goedlopende actie. Ingezamelde postzegels worden verhandeld via een aantal verkoopadressen in Nederland. Ingezamelde kaarten worden gesorteerd en aan verzamelaars verkocht op beurzen en via websites als Marktplaats.
Richtlijnen voor het verzamelen
Als u ook postzegels of kaarten wilt gaan sparen voor de zending, dan is het goed om de volgende richtlijnen te volgen:

  • Alle postzegels en enveloppen met een postzegel zijn welkom.
  • Postzegels ruim uitknippen of afscheuren (ca. 1 cm); beschadigde zegels hebben geen waarde. Afweken, tellen en sorteren is niet nodig. Dit wordt door vrijwilligers gedaan volgens bepaalde richtlijnen.
  • Scheur of knip geen postzegels van de kaarten. De kaart mét zegel en stempel is vaak meer waard dan de losse zegel. Beschadigde kaarten hebben geen waarde.
De volgende soorten kaarten zijn bruikbaar:

  • Onbeschadigde kaarten met of zonder postzegel, formaat 9 x 13 cm en 10×15 cm. Vooral oudere kaarten zijn welkom!
  • Dubbele kaarten (vouwkaarten) met afbeeldingen van bijvoorbeeld Anton Pieck, Rien Poortvliet, Rie Kramer, Marjolein Bastin, Anne Geddes, Removos(mond en voet schilders), Jo Spier, e.a. (alle andere dubbele kaarten zijn niet bruikbaar).
  • Unicef-kaarten, hartjeskaarten ‘Voor het kind’ (met hartje achterop) en geboortekaartjes, alle soorten en maten.