Alpha-cursus

Heilige geest van God inspireer mijn gedachten, speel een rol in mijn verbeeldingen, bestuur mijn beslissingen. Wees bij mij in stilte en wanneer ik spreek. Geef mij genade, dat ik mij te allen tijde mag verblijden in uw wonderlijke gezelschap.

Denk je wel eens na over vragen als: Bestaat God? Heeft bidden zin? Is dit alles? Wat als alles door iemand in gang gezet is? Wat is het doel van mijn bestaan? Dan is de alpha-cursus echt iets voor jou. Bij de alpha-cursus mag je alle vragen stellen. Het is een geweldige kans om meer te weten te komen over wat christenen geloven.
Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren. Dat is heel kort samengevat de Alpha-cursus. Regelmatig komt deze naam voorbij in de Protestantse gemeente te Wolvega. Alpha-cursus wordt in meer dan 850 plaatsen gegeven door kerken in Nederland en wereldwijd en is zowel bedoeld voor mensen die niet geloven als voor mensen die wel geloven. In tien avonden en een weekend actief bezig zijn met het geloof, heeft veel mensen dichter bij God gebracht en meer vrijheid om er over te spreken gegeven. De Alpha-cursus begint altijd met een heerlijke maaltijd. Na een inleiding volgt een open gesprek rond het thema van die avond. De gesprekken zijn openhartig en bemoedigend. Veel Bijbelkennis of een rotsvast geloof voeren niet de boventoon maar juist vooral je gevoelens, ervaringen en vragen die iedereen in alle openheid kan delen en stellen. De cursus is gratis. Wel wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor de maaltijden.
Een citaat uit het boek van de grootvader van een van de cursisten van afgelopen seizoen geeft heel mooi weer waar het in het geloof omgaat: “Het geloof is een gave van God. Het is een cadeau zeg ik altijd, maar je moet dat cadeau wel willen aanpakken, uitpakken en gaan gebruiken. Daar is het voor.“

Cursus voor volwassenen waarin de beginselen van het christelijk geloof worden uitgelegd, kerkelijken en onkerkelijken. De cursus bestaat uit 10 avonden die beginnen met een maaltijd. De cursus wordt afgesloten met een weekend.
Contactpersoon: