Kinderkerkprogramma 12 juli 2020

Kinderkerk

Het thema van deze week is: Welkom thuis! Het verhaal van deze week gaat over het verhaal over de verloren zoon. De jongste zoon in het verhaal staat symbool voor alle mensen die van het goede pad zijn afgeweken. De vader in het verhaal laat zien dat God niets liever wil dan terugkrijgen wat verloren is! Wanneer je berouw toont voor je zonden wil God je vergeven. De oudste zoon in het verhaal over de verloren zoon staat symbool voor alle mensen die op het goede pad zijn gebleven, zij moeten aanvaarden dat God mensen die berouw tonen wil vergeven.

God wil niets liever dan terugkrijgen wat verloren is. Zo wil hij ook jou niet kwijtraken. Jij hebt zelf de vrijheid om je eigen keuzes te maken, net als de jongen die op reis gaat. Maar uiteindelijk wil God dat je bij Hem thuiskomt. Dat je beseft dat het leven bij Hem het allerbeste is – dan is er een reden voor feest!

Bij God ben je altijd welkom, ondanks wat je hebt gedaan of misdaan. Wat er ook is gebeurd en wat je ook hebt gedaan, je mag altijd weer thuiskomen!