Herdertjestocht 24 december 2019

persbericht
woensdag 11 december 2019

#Bethlehem, het ware verhaal in Wolvega.

WOLVEGA – Op kerstavond 24 december organiseert de Protestantse Gemeente te Wolvega weer de jaarlijkse Herdertjestocht door het centrum van Wolvega. Kinderen, jongeren en volwassen van deze Gemeente vertolken samen dit verhaal.

Deze herdertjestocht is een wandeling langs het ‘WARE’ kerstverhaal….of is het toch een beetje anders? Luister hoe een Engel, een Herder en een Wijze ieder hun eigen versie van het ware kerstverhaal vertelt in #Bethlehem en ontdek wat Joe en Mary hierin betekenen.

De Herdertjestocht start vanaf 17.45 uur bij het Kerkelijk Centrum De Ark aan de Kerkstraat 13. Er wordt gewandeld met een herder in een groep van maximaal 30 personen die om het kwartier vertrekt. De laatste groep start om 19.45 uur.
Voor vertrek kan men genieten van een kopje koffie / thee of limonade en van live kerstmuziek verzorgd door een ensemble van Christelijke Brassband Euphonia. Voor de kleinste en de belangrijkste gasten liggen er kleurplaten en kleurpotloden om de tijd te overbruggen. Je hoeft dus niet beslist om 17:45 uur aanwezig te zijn, wat later komen voorkomt dat je lang moet wachten!
Eindpunt van de tocht is de Ichtuskerk, waar er na afloop iets warms te drinken en iets lekkers te eten klaar staat.

Om 23:00 uur begint de Kerstnachtdienst in de Kerk op Hoogte waarin ds. M.J. Visschers voorgaat. Het thema van deze dienst is: ‘Een goed verhaal’. Muzikale medewerking is er van het A-orkest van Christelijke Brassband Euphonia. Als begin van de Kerstnacht wordt na de dienst door een aantal blazers van Euphonia nog enkele kerstliederen vanaf de toren gespeeld en is er warme chocolademelk en glühwein voor de luisteraars.